En san som irriterat mig idag

Innan vi går in på detta vill jag meddela att jag har fått besked nu, jag blev godkänd på min uppgift som jag lämnade in igårkväll! YES!!

Och dagen har som vanligt fördrivits på jobb, har inte varit så mycket att göra så har mest suttit och snackat skit under eftermiddagen. Men i morse såg jag något på jobb som har irriterat mig hela dagen, något som jag verkligen avskyr, och något som denna stackars människa borde inse själv. Nämligen, en vuxen kvinna, kanske 45 år, som har håret i två toffsar på sidorna. Detta är så fruktansvärt fult och ett totalt misslyckat försök från hennes sida till att verka lite mer "ungdomlig". För det är ett faktum: Detta ser bara så fult ut! Och inte nog med bara detta, hon hade världens tunnaste och stripigaste hår vilket inte blev bättre av dessa förbannade toffsar! Undrar vad hon tänkte i morse när hon gjorde dessa. För hon kan ju inte själv tycka att det såg okej ut! Då är det ett besök hos optikern som borde prioriteras nu när nästa lön kommer.

Ett steg i rätt riktning

Ja jag ringde ju till CSN för att snacka med dem hur jag nu ska göra för att få tillräckligt med poäng godkända hos dem så att jag kan få pengar till hösten. Fick snacka med en man som, att döma av hans röst, var trött på livet. Och inte var han särskillt hjälpsam, men det är väl CSN i ett nötskal antar jag. Fick i alla fall eftr många om och men fram ur honom att jag skulle skicka in mina betyg från terminen i Finland och att det sen skulle vara tillräckligt med underlag för dem att ta ett beslt om att ge mig pengar för höstterminen i San Diego.

Gårdagen spenderade jag med att jobba och sen plugga när jag kom hem. Kul va?! Fruktansvärt omväxlande liv jag lever i veckorna =P. Men när hjärnan började mossa ihop sig så begav jag mig faktiskt ut på en långpromenad som avlutades med jogging den sista biten, kors i taket! Men det är verkligen en bra tankerensare att sätta igång mp3n och sen bara vandra utan att tänka på någonting egentligen. Idag blev det dock ingen promenad, kom hem ganska sent och då var det hög tid att börja med inlämningsuppgift nummer 3 på JIKEN, handlade om skadeståndsrätten denna gången. Så nu har jag precis tryckt på "lämna in"-knappen så nu får vi bara hålla tummarna tills den är rättad. Brukar ta 1-2 dagar så jag har ju den rättad och klar senast på fredag. Hoppas det blir ett positivt besked så att man kan vara ledig på riktigt i helgen när det är Helsingborgsfestivalen! =)


San Diego baby!

Herregud vad de senaste veckorna bara har springit iväg. Jag har inte hunnit med någonting känns det som och ändå har det varit fullt upp hela tiden. Och dnna upptagna tiden har baa spenderats på jobb eller framför datorn med att plugga. Har inte ens hunnit prata med någon utanför familjen och dem på jobb, har riktigt dåligt samvete för detta! Men nästa vecka måste det bättra sig på den fronten.
I fredes så fick jag i alla fall äntligen tummarna loss och bokade min flygbiljett till San Diego, Kalifornien! Ja just det, där ska jag spendera denna hösten som kommer. Åker den 12 september och kommer hem i slutet av december. Ska bli så sjukt härligt att komma bort ännu en höst, fly den trista hösten här i Skåne. För det måste ju alla hålla med om, att just hösten är den absolut värsta årstiden här nere. Men innan man kan åka så måste man ju givetvis även ha ett visum, och det har jag bokat tid för att fixa den 13 augusti. Måste dock åka upp till Stockholm för att göra det. Helt sjukt egentligen att man inte kan ordna det på närmare håll än där. Men är bestämmelserna så så kan man ju inte göra nåt åt det, eller hur!
Förutom dessa två sakerna som går i rätt riktning med min resa så har jag fått ett ganska stort bakslag. Nämligen fick jag ett brev från CSN där de skriver att jag inte har tillräckligt med poäng inrapporterade från det föregående skolåret, jag måste ha minst 27 och jag har 15. Grejen är ju att jag är klar med fler poäng, men dem har bara inte blivit inrapporterade eftersom jag inte är till 100% färdig med dem. Måste ringa dem imorgon och se hur jag ska göra. Om man kanske kan försäkra dem om att jag kommer vara klar med alla poängen innan jag åker till San Diego. Äsch jag vet inte, och det är inte lönt att spekulera heller. Får helt enkelt se vad de säger imorgon.


Men ser det inte helt underbart ut i alla fall!? Hoppas att det ordnar sig med alla papper så att man kan komma dit och spendera hela hösten!

gå hem barfota

Ja att gå hem barfota är verkligen ingen hit. Men vad ska man göra när man inte har pengar till taxi och dessutom har fruktansvärt ont i fötterna av skorna efter allt dansande?! Sen är det ju "bara" typ 2 km... Hade så sjukt kul med Cicci ikväll, har verkligen saknat henne. Har käkat gott och vi har skrattat nästan konstant hela kvällen. Men ikväll blev det inget dopp i fontänen utanför biblioteket, ver duktiga och motstod. Har nog att göra med att vi var mitt uppe i en diskussion...

Och det där som har varit i tankarna ett tag. Det va riktigt skönt att inte ha en enda tanke på det under hela kvällen. Dock är det ju så att nu när man kommit hem så kommer tankarna smygande. Fan med då!

Nä men nu är det godnatt och sov så gott!

Utgång

Ja dagen har gått bra på jobb idag. Skickade in min andra obligatoriska inlämningsuppgift på JIKEN igår och fick besked idag om att jag blev godkänd på den. Jippi!! Hade vissa fel, men det var i alla fall tillräckligt bra för att både få godkänt och en guldstjärna i kanten =).

Nu har jag precis varit hos Cicci och käkat middag med italienskt tema och druckit en del vin. När vi kom hem här till mig för att byta skor inför utgången ikväll kom hon på att hon glömt sin plånbok hemma så hon är just nu och hämtar den. Så nu sitter jag här och väntar på henne. Antar väl att hon dyker upp snart eftersom hon inte bor mer än typ 4 hus bort från mig. Oc sen blir det utgång till Harry's för första gången på länge. Nu bär det av!!

Spökena är borta

Ja så ligger det till. Spökna har flugit sin kos och min dag har jag spenderat med att sjunga för alla som velat lyssna medans jag kört runt på min truck och plockat diverse burkar. Blir så mycket roligare när man kan roa sig själv lite grann även på jobb.  =)
Jag har precis tryckt på inlämningsknappen för min andra inlämningsuppgift på JIKEN. Handlade om köprätt denna gången. Får väl se om lärarna hinner rätta den imorgon eller om jag får vänta tills på måndag med resultatet.

Ohh ja, imorgonkväll ska jag hem till Cicci för lite mat och vin. Känns skönt att kunna koppla av lite sådär på fredagkvällen. Har ju inte träffat henne på ca 2 vckor tror jag. Ska bli skoj att sitta och snacka lite skit igen. Känns så underligt att spendera i princip varje dag tillsammans hela våren och sen bara inte ses på över 2 veckor. Men det blir väl så när man jobbar på två olika håll nu i sommar...Ajja imorgon är det dags i alla fall =). Får se om det blir mycket att göra på jobb imorgon, funderar på att ta ed mig nåt att plugga dit så att man slipper sitta och stirra rakt ut i tomma intet hela eftermiddagen när ordrarna tagit slut för att vi jobbat för bra på förmiddan.

PMS-spöken

Jag har aldrig i hela mitt liv förstått det där med PMS och humörsvängningar, för jag har själv aldrig råkat ut för det. Och nog fan har jag varit snabb att påpeka det för dem i min närhet som någon gång lidit av detta. Det är här som karma spelar in tror jag. För gissa om jag har haft humörsväningningar idag! Har pendlat i nåt berg-och-dalbaneliknande mönster mellan skratt, gråt och förbannelse. Och hur i hela fridens namn ska man förklara detta för ens arbetskamrater när man jobbar ihop med 30 killar på ett lager?! Vet ju bara själv hur jag har tacklat PMS-frågan i mina dar, tror då inte att grabbarna skulle vara mer förstående. Tycker i vilket fall synd om den alla som har fått dras med mig. Jag bara hoppas att det är bättre tills imorgon...

Ojojoj

Vad har jag nu gett mig in på!
Återstår att se, men jag tror nog det blir bra

Helgen

Ja helgen har spenderats i lugnhetens tecken. Var familjemiddag hemma hos mamma o pappa i fredes som dock avslutades ganska tidigt eftersom alla var helt slut efter den varma veckan på jobb. I lördes körde jag hem till Helsingborg för att åtminstånde få vara där lite grann nu när staden är som finast - på sommaren. Gick ner till Hampan med Emelie och tog ett par öl och bara snackade skit i solskenet. Hampan är ju en så riktigt mysig krog mitt nere i hamnen. Nice! Slutade med att vi blev lite festsugna och det bar av upp till min lägenhet för lite mer förfest och tillfixning, och så ännu mer snack - givetvis. När vi tömt en vinare och hällt i oss ett par drinkar var väntade det taxi ner till Tempel där. Var väl helt okej där, men var inte på jättehumör vid det laget - på grund av vissa saker. Så snart nog avslutades kvällen med en kebab med sjuuukt stark vitlökssås. Sicken tur att man inte skulle hem och mysa med någon då =) Hade varit rätt synd om den peronen i så fall.


Helsingborg by night



Sen är det ju de där som jag skrivit om förut. Gaaahh, vad jag blir förbannad, arg och ledsen på det! Varför är jag inte en sån människa som bara kan ignorera titalt och gå vidare?! Ibland önskar jag att jag vore annorlunda...


Dagens fråga

Mitt tålamod måste övas upp har jag märkt. Vänta ut det hela och låt det komma till dig. Sluta jaga drömmen. Eller är det i själva verket en förklädd mardröm? I vilket fall så måste det till en förändring, och det NU! Djupa andetag. In och ut. Sådär, nu börjar vi om igen...

Jag vill, men jag vill inte. Vad är det egentligen jag vill?! Så många frågor som surrar, men aldeles för få svar. Kan man bara köra huvudet i sanden och låtsas som ingenting, vänta ut det och låta det komma till mig? Eller måste jag stå rakryggad och möta det möjliga nederlaget som väntar? Varför utsätter man sig själv för sånt här?!
Det är dagens stora fråga... Men på den har jag inget svar.