Photoshopmirakel

Har suttit och lekt lite o Photoshop nu på förmiddagen och har kommit underfund med att man ju kan göra nästan vad som helst där, bara men har tid och lite tålamod.

 

Detta bevisar ju än en gång att man inte kan lita på reklamer för tex. krämer som ska göra din hy silkeslen.



Före och efterbild. Dock blev det inte så bra när jag laddade upp bildera när på bloggen. Men ni fattar vart jag vill komma?!


Dålig grannsämja efter detta?! Nähä, tror du det!

Trötta mig...!!! Ja precis så kände jag när jag kom hem 21:30 igår efter en fruktansvärt lång dag i skolan med lektioner, tentaplugg och presentationsförberedelser som drog ut på tiden. Som om inte det skulle vara tillräckligt för att känna sig helt utmattad möts jag av en swimmingpool när jag öppnar dörren till min lägenhet. Denna kväll hade nämligen min odugling till granne ovanför haft översvämning, IGEN! Fattar inte vad han håller på med, detta var nu den fjärde gången som det händer. De andra tre gångerna har jag haft turen att vara hemma och därmed kunnat ställa ut spannar och diverse kastruller där det droppat vatten. Men inte denna gången inte! Vattnet hade denna gång inte enbart nöjt sig med att forsa ner ur spotlightsen i taken, nej nu hade även taket spruckit på två ställen där vattnet kunde leta sig ner igenom och ut över min soffa, mitt soffbord samt mitt matbord. Så kort sagt, HELA lägenheten var dränkt i vatten. Och inte nog med detta. Gissa vad jag hade liggande på mitt matbord? Jajemen, där låg min dator samt mina skolböcker. Skolböckerna har jag lyckats rädda men det är värre med datorn där jag lagrat hela mitt LIV de senaste 3 åren. Den går inte att starta och den tar ingen laddning heller. På golvet, som numera bestod av vatten till att fylla en mindre trädgårdspool, låg även mina inpluggade laddare till mina telefoner. Turligt och mirakelmässigt nog så tror jag att de har klarat sig, men det åretstår att se.
Uppdateringar om fortskridande förlopp av denna historia återkommer vi till senare.

Jag har ju hört talas om dålig grannsämja, men detta tar nog fan priset! 


Pluggar...

Ja nu sitter jag på skolan och pluggar inför min tenta imorgon. Business project management är det som står på schemat denna gången, vilket även är mitt sista midterm. Har fått reda på resultaten från de två andra och på det första fick jag ett B-, vilket jag är helt nöjd med och på det andra fick jag 44/100. Tror inte att det kan räknas som godkänt men jag kan ju tillägga att det är en svår kurs som jag ångrar att jag överhuvudtaget skrev in mig på. Men det är lite sent att ändra det nu så i värsta fall får jag ta ett underkänt i den kursen och ta igen det när jag kommer hem sen. Det är inte hela världen har mamma sagt till mig, så jag får väl lita på henne =) 

Hungrig börjar jag bli också, klockan är ju ändå 13 här så jag tror att magen skriker lite efter lunch. Får väl ta och göra som den vill då så jag orkar hålla mig vaken till mitt gruppmöte klockan 18 ikväll.

Lägesrapport

Ja nu har jag faktiskt tagit mig i kragen och gjort klart min del av förberedelserna inför en presentation som ska hållas på tisdag. Belönar mig själv med att lyssna på schlagerkanalen via webradion. Ooooh mycket nostalgi där och när jag kommer hem så är det ju snart dags för melodifestivalen igen, wiiiho ;) Är inte direkt supertaggad för den där presentationen på tisdag dock, gillar ju inte ens att göra sånt på svenska. Och att nu stå inför 40 ameriakanare och hålla det på engelska gör det ju inte precis bättre =( Ingen som har några bra tips för at bli mindre nervös? Har hört att man ska föreställa sig alla i publiken nakna för att inte vara lika nervös, men herregud, då hade jag ju bara rodnat istället så det tror jag inte hade fungerat ;)

Halloween igår

Ja det var ju Halloween igår. Man kan ju tänka sig att jag florerade med en massa kända och okända spöken, häxor, sjuksköterskor och djävular här på andra sidan jorden där denna dag är riktigt upphypad?! Men som svar på det så NEJ, jag hade inte någon lust överhuvudtaget att klä ut mig och gå på nån fest. Känner mig fortfarande rätt nere efter allt som hänt både här och hemma, och jag har för mycket tankar i huvudet just nu för att bara kunna släppa det och festa och ha kul. Känns trist men verkligheten är inte alltid rolig, eller hur är det man säger?!

Denna dagen kommer jag spendera i pluggandets tecken skulle jag tro. Jag har en del att göra inför veckan som kommer så det kommer bli ganska så fullt upp! Har mitt tredje och sista midterm på tisdag och även två presentationer på tisdag. Lite trist att det inte kunde vara mer utspritt, men vad ska man göra åt det?

Nu vankas det frukost i alla fall. Yoghurt och flingor låter väl bra? Jo tack det gör det. Ja men då blir det väl det då =)