Julafton, plugg och räkningar

Nu är det snart julafton och man får äta all den goda maten som serveras då. Måste visserligen erkänna att jag redan smygstartat med pappas köttbullar och mammas kålrotslåda. Mumsigt värre.
Måste ta mig i kragen och köra hem till Helsingborg idag för att hämta mina räkningar som antagligen har kommit nu under den veckan jag har varit här hos mamma o pappa. Annars lär man väl ha en massa påminnelseavgifter att betala när man väl kommer hem sen. och det vill vi ju inte!

Nu kan man ju fråga sig vad i hela fridens namn jag gör uppe vid denna tiden. Men det är så faktiskt att jag sov hela dagen igår när jag egentligen skulle pluggat så ny kan jag inte sova längre. Och dessutom måste jag ju nu ta igen det jag inte har pluggat tidigare i veckan så att jag inte hamnar efter och sen bara har en vecka på mig att förbereda allt för tentan och seminariet.

Jo förresten, så har jag klippt av mig håret. Eller ja, frisören gjorde ju det men endå. Var ungefär 30 cm som rök av. Jag tycker dock att det blev hur fint som helst. Nu har man ju en frisyr istället för bara långt hår som hänger rakt ner som man endå inte kan göra nånting med.

Frukosten kallar.


// M

Jag kommer hem igen till jul...

... som det så fint heter i Peter (übersnyggo) Jöbacks låt :-)
Och det är ju precis vad jag har gjort, jag har ju faktiskt kommit hem igen till jul, eller ja, lite innan jul för att få ta del av allt myset som mamma o pappa alltid har här hemma.
Sen är ju Daniel också här, vilket gör det hela så mycket bättre. Dock åker han ju hem antingen idag eller tidigt imorgon för att sen fira jul med sin familj. Men sen dröjer det ju inte så länge innan jag kommer upp till honom för att firanyår och sen även en liten alternativ julafton med bara han och jag. Det är i och försig rätt skönt att jag inte åker upp till honom förräns efter jul, för mitt schema är fullspäckat med pluggande. Sen ska jag försöka klämma in en klippning på onsdag och en blodgivning på måndag (om Sara läser detta vill jag bara säga "tjohhoo NU har jag fått tummarna loss till att göra det"), även om nålar är något av det värsta jag vet. Men eftersom det kan hjälpa någon annan så får jag faktiskt ta mig i kragen och gå dig. Det är ju faktist ingenting jag dör av, och jag hade ju dessutom velat ha blod om jag låg där på operationsbordet en dag. Så det är bara till att få tummarna loss och göra en så liten sak som faktist kan rädda en annan människas liv.

Nu är i alla fall alla julklappar införskaffade för i år. Tycker inte alls att det har varit å stressigt som många andra år. Men det blir ju precis vad man gör det till och ingenting annat. Så det är väl kanske för att jag nu denna julperioden varit helt inställd på MYS som den har kännts så härlig :-).

Måste bara säga ett par ord om handbolls-EM som har pågått nu ett tag. Att även om det var sjukt synd att Sverige inte gick vidare till semi, så har dem väl endå gjort en bra insats i alla matcherna. Eller, faktiskt inte i mathen mot Frankrike nu sist. Där spelade dem lite mindre bra. Men det vet man ju själv, att det är inte lätt att ligga på topp alltid ;-)

// M

Plugg, Kick-boxning och seminarie

Tjolahopp va skoj det bar på den där Step-core-boll igår. Var sjukt svårt att hålla balansen i alla övningarna, men det gick ju bra endå. Allting kan ju inte vara lätt här i livet.
Ikväll är det Kick-boxing som gäller. Ihh så skoj det ska bli. Finns det något sjkönare än att bara slå och sparka sig trött? Och dessutom nr ingen skadar sig. Underbart.

Har tilbringat dagen nu med att läsa en bok i 6 timmar, men det värsta är att jag har ingefär 4 imar kvar innan jag är färdig. Och sen måste jag skriva en seminarieuppgift om just den boken som jag och Filippa ska sammanställa imorgon för att sen kuna presentera den på seminariet på fredag.
Och på tal om fredag förresten. Så åker jag hem till mamma o pappa då för att vara där i helgen. Ska bli helmys att slippa laga mat. Och sen dessutom så har jag ju inte julpyntat min lägenhet eftersom jag endå inte ska vara hemma över julen så det ska bli mysigt att strosa runt i mammas o pappas hus bland julpyntet hela helgen :-).

Ajsing bajsing nu börjar de kurra i magen här så det är väl bäst att jag tar och lagar lite mat till mig nu innnan jag ska fortsätta med att läsa min bok till imorgon. Vill ju helst vara klar med så gott som allt innan träningen ikväll, för när jag kommer hem därifrån lär jag inte ha så mycket krafter kvar till någonting annat än att titta på TV.


/ M

Omtenta, kärleksmums och step-up

Ja, idag har jag då gjort omtentan för att jag kuggade på förra tentan. Pluggade i tron om att frågorna på omtentan INTE skulle vara de samma som de var på den första tentan. För så har man ju alltid haft det, i alla fall så länge jag kan minnas. Kommer till tentan väl förberedd denna gången just för att jag inte har någon större lust att plugga på detta engång till. MEN så kommer vi till det stora chockmomentet, lärarna på denna kursen är tydligen alldeles för lata för att snickra ihop en ny enta till och underkända, så vi får precis samma enta en gång till. Ganska dåligt system tycker jag, i alla fall om man ska se till att studenterna lär sig någonting annat är just de 30 frågor som de valt att ha på tentan. Men men, på detta sätt så fick man ju i alla fall rätt på de frågorna som man hade rätt på förra tenten, plus förhoppningsvis några till. Sammantaget tyckte jag att det kändes mycket bra och jag hoppas att jag kan få ihop mina 28 poäng som krävs för att jag ska få VG. Detta återstår dock att se om ett par veckor.

Jaha, över till kärleksmumsen då. Dessa alldeles utsökta små saker som jag bara älskar. Jag bakade för övrigt sådana igår och jag kände mig väldigt onyttig. Men sånt får man ju faktiskt unna sig ibland tycker jag. Och dessutom så ska jag ju faktiskt gå och träna idag. Ska gå på något som heter Step-Core-Boll. Hmm, ska bli spännande att se vad det innebär. Har tjuvkikat lite på föregående veckors pass av just denna märkliga blandning, och det jag såg var att de gjorde step-up på någonting som liknade en halv boll. Folket i salen såg förövrigt ut att ha väldigt dålig balans.

Nu måste jag rusa om jag inte ska låta Anna vänta alldeles för länge nere i stan.


// M