Jag har bestämt mig

Så många gånger förut har jag bestämt mig för att gå ner i vikt och förlora centimeter på de ställena där det verkligen behövs (vilket i nuläget är överallt). Under de senaste veckorna har jag och en vän i alla fall kommit en liten bit på vägen, vi har skaffat gymkort och faktisk, hör och häpna, ANVÄNT DET! I alla fall 2 gånger i veckan har vi hittills masat oss iväg till gymmet och antingen gått på konditionspass eller på gymmet. Ännu har jag inte fått in det där med mindre portioner, men det kommer det med hoppas jag, om jag ska kunna märka några resultat. Jag har nu valt att göra min kamp totalt offentlig här på min blogg, eftersom jag tror att det kommer pressa mig ännu mer till att lyckas. Jag tror också att det kan vara en pepp för mig själv att kunna gå tillbaka och se på mina (förhoppningsvis) goda resultat.

Mitt utgångsläge är som följer:
- Startvikt: 102 kg
- Målvikt: 70 kg
- Midjemått: 97 cm
- Bystmått: 112 cm
- Höftmått: 127 cm 
- BMI: 33,7

Såhär ska det inte se ut länge till. Jag snubblade idag in på en blogg, Äta Träna Kämpa, som utlyser någonting som kallas Marsutmaningen, och jag tänkte direkt att ”detta kan ju vara någonting för mig” så jag antog utmaningen. Dels för att en grupp människor gör samma sak och peppar varandra och dels för att det kanske kan få mig att verkligen komma igång på riktigt.


För att komma igång med utmaningen ska jag göra ett maxtest för att sen ha någonting att jämföra med i slutet av månaden.

Utmaningen är uppdelad i 3 olika delar, träning, själv och mat.


Träningen
under månaden ska bestå av
15 träningspass
300 armhävningar
30 minuter sammanlagt i plankan.
250 utfall
200 burpees
70 km på valfritt sätt
2 nya träningspass ska testas. 


När det gäller den själsliga delen ska jag tillägna 30 minuter varje vecka till mig själv samt så ska jag jobba med 1 affirmation under hela perioden. Den jag väljer är ”Du klarar allt bara du vill”.


Matdelen
är nog den som jag kommer ha svårast med. Här ska jag nämligen prova på 2 nya recept under månaden samt så ska jag testa 2 helt nya råvaror. Som en liten twist på det hela får jag inte heller äta godis under hela mars, dock får jag ha 1 undantagsdag.

 

NU KÖR VI!

Det som göms i snö kommer definitivt upp i tö...

Detta faktum är nånting som alla hundägare i Helsginborg verkar ha missat. För nu efter gårdagens regn och töväder är nästan att snö borta från marken och nu ligger där istället en massa hundskit. Det är så fruktansvärt vidrigt och jag kan bara tänka mig hur mycket det kommer stinka när värmen kommer snart! Nä skärpning med det där äcklet!


Nu får det räcka!

Regn, snö, regn och lite mer snö om vartannat. Halt och jävligt överallt. Satan vad jag är trött på detta. Nu vill jag ha VÅR!!!

Sommarens resa bokad (check)

Så, nu är sommarens resa bokad! Tyckte att man kunde vara värd lite semester efter man tagit examen efter 4 långa år. Vart bär det då av undrar ni nu?! Jo det ska jag tala om. Den 21e juni beger jag mig ner till Grekland och närmare bestämt Aten för några dagars kulturinsupande för att sen bege mig ut på böljan den blå och båtluffa. Öar som ska besökas (som det ser ut nu iaf) är Naxos, Ios och Santorini. Jag hoppas på lite sol och bad blandat med besök på lokala tavernor för att få en smak av vad Grekland verkligen har att erbjuda bortom alla all inclusive hotell, solstolskantade stränder och fulla svenskar. Gud vad jag längtar!

        

Förd bakom ljuset sen många år tillbaka

Känner just nu ingen som helst motivation eller engagemang till att skriva den boksammanfattning som jag egentligen borde göra. Snubblade precis över ett YouTube klipp som lockar fram lite blandan känslor hos mig. Dels "Fan va nice, även storheter som Walt Disney hade ibland idétorka" men också "Jäklar vad lurad jag känner mig, att man inte sett detta tidigare!" Hur reagerar du?