En helg hos föräldrarna

Ja nu är jag hemma efter en långhelg hemma hos mina föräldrar. Har varit ganska så aktivt måste jag säga. Har städat bakom kyl och frys, rensat upp i deras gigantiska bokhylla, städat ur skåp och putsat fönster. Allt för att det ska se snyggt ut på fotograferingen nästa vecka inför försöljningen av huset.

Idag blir det att fortsätta läsa och göra research inför magisern, sen ska jag npg se till att ge mig själv en spark i ändan och komma iväg och träna. Snart är ju marsutmaningen slut så jag måster ju försöka att bli klar med den nu.

Frukost!

Slitet hår och födelsedagsmiddag

Gårdagen bjöd inte på någon större aktivitet från min sida. Var och klippte mig på morgonen. Hade en vision om hur snyggt det skulle bli. Tänkte mig en ganska lång lugg till migg redan väldigt långa hår. Men det blev inte riktigt som jag hade tänkt kan vi säga. Tydligen var mitt hår så slitet att det inte var mycket av det som kund räddas. Så istället för att ha hår ner till halva ryggen har jag nu istället bara axellångt hår! Tycker verkligen inte alls om att ha denna längden på håret, så nu får jag väl antingen skaffa löshår och sätta i eller så får jag gå med uppsatt hår tills det växt ut igen. Men vad ska man göra när man är dum och låter håret bli så pass slitet så att 15-20 cm ryker?!

Fick ivägskickat två jobbansökningar med igår. Ett sommarjobb och ett extrajobb, så nu får vi bara hålla tummarna =)

Idag blir det att diska lite, städa lite, tror jag ska färga håret och sen ikväll ska jag på middag med Cicci och hennes kille för hon fyller nämligen år idag! Så grattis på dig min lilla göteborgare! =)

Kvällsträning

Nu är jag precis hemkommen från kvällens träning som idag blev medelgympa. Var inte alls motiverad när jag skulle masa mig dit och inte blev det bättre när jag väl kom dit heller. Var nästan gråtfärdig hela träningspasset för att jag kände mig fruktansvärt fet och ful när jag hoppade runt där. Allting bara hoppar och inget sitter där det ska längre. Jag vet ju att det bara är träning och sund mat som kan göra nån bot på det, men just i det tillfället när jag står i gympasalen och hoppar framför spegeln så vill jag bara skita i det och gå hem och dra täcket över huvudet och försvinna. Någon som känner igen sig? Jag hatar verkligen när jag får den känslan...

Jaså det säger du...?!

Haha, var bara tvungen att ha en så intetsägande rubrik just av den enkla anledningen att min kära mor verkligen HATAR när jag säger så. Av den anledningen att jag uttalar de små orden när det har varit tyst ett tag och ingen längre har nåt intressant att säga. Hon tycker på ren svenska att jag kan hålla truten då istället. Men nej du kära mamma, det kan jag inte. För som du kanske har märkt de senaste, låt säga, 22 åren så har jag lite mundiarré lite då och då ;). Tycker helt enkelt inte om när det är helt tyst runtomkring mig.

För att komma till lite mer väsentliga saker. Tentan i måndes gick kanon tror jag. Men jag har ju dock lärt mig av tidigare erfarenhet att när det känns toppen så kan det lika gärna ha gått åt skogen. Men det återstår att se. Bara att hålla tummarna de kommande tre veckorna! Efter tentan var det ju obligatorisk tentafest. Den sista någonsin. Låt mig uttrycka det milt och säga att det märktes att det var den sista för jäklar i havet vad dryckerna flödade. Vi hade verkligen jätteroligt, så roligt att jag inte ville gå upp ur sängen dagen efter (altså igår). Men nu är jag på benen igen och redo för att sätta igång med min magisteruppsats. Tänk att det är det sista som jag ska göra på Campus. Känns lite främmande och faktiskt ganska läskigt. Men nu hoppas jag på att få avsluta med flaggan i topp! =)

Om vi ska köra en liten sammafattning av vecka 3 med MarsUtmaningen så kan ett ord beskiva veckan ganska så bra: SLARV. Fy bubblan vad jag har slarvar med maten och tränat har jag inte gjort mer än två gånger. Därav tackar jag härmed min lyckliga stjärna att jag ïnte hade gått upp i vikt när dommedagen inträffade i måndags. Hade gått ner 1 hekto. Och det är väl inte helt illa pinkat med tanke på slarvet. Och sen är det ju faktiskt 7 kr lösgodis. Kan ju tänka så istället.  

Massa plugg och ingen träning

Sitter och råpluggar för min (förhoppningsvis) sista tenta någonsin, nu på måndag. Är inte många timmar kvar att göra någon skillnad i kunskapsbanken, men varje minut är viktig nu för att få det att sitta! Man vill ju avsluta med flaggan i topp, eller hur?! På grund av detta har det inte blivit så mycket träning som det borde ha blivit denna veckan. Har bara kommit iväg 2 gånger av de planerade 4 och samvetet är inte helt rent eftersom jag käkat en massa strunt med. Usch och fy, men jag antar att jag får sota för det på vågen imorgon för att sen ta mig själv i kragen nästa vecka igen när det är eget arbete igen och man kan planera lite bättre.

Nu måste jag ta mig igenom de sista två böckerna inför tentan för att verkligen vara förberedd imorgon, eller i alla fall så gott det går.

Hektisk dag idag

Fy fasiken vilken inaktiv dag jag hade igår. Vårt grupparbete blev färdigt i tisdes vilket innebar att jag inte behövde masa mig till skolan utan istället kunde arbeta hemifrån. Men tror ni jag gjorde det eller? Har egentligen tusentals små "måste-göra" saker som jag hade kunnat ägna hela dagen åt igår, och då kanske också kunnat fullfölja något av det. Men neeeej då. Givetvis gjorde jag inte det. Slöade istället i soffan hela dagen och mer eller mindre sov bort ett helt dygn. Såhär i efterhand känner jag enorm ångest för det och vet nu att de resterande dagarna av denna veckan kommer bli mycket hektiska.

På schemat för dagen är att vara i skolan på redovisning mellan 10-13. Sen ska jag ta tåget söderut vid 13.27 för att sen kunna gå till tandläkaren utanför Malmö 15.20. Efter det ska jag skynda mig in till Malmö för att hämta tärnklänningarna till en väns bröllop kl 17.00. Sen bär det av i ilfart upp till Helsingborg igen för att få min tredje och sista vaccinationsspruta mot TBE innan klockan 19 då de stänger där. Någonstans mittemellan allt detta måste jag träffa min studievägledare som slarvat bort en massa papper om mitt tillgodoräknande från mina utlandsstudier hösten 2008, och ge dem till henne ännu en gång. Jag måste posta ett brev till skolan i USA så att jag kan få mina betyg därifrån. Och jag måste hämta ut en kursbok som jag betällt från Adlibris. Ett jäkla flängande med andra ord, men det är väl sånt som måste till ibland!

Sammanfattning vecka 10

Vecka 2 av marsutmaningen har gått och jag könner att det har gått riktigt bra hittills. Under veckan blev det 4 träningspass och jag känner att det var riktigt lagom faktiskt, inte för mycket och inte för lite. När det gäller maten så har jag ätit mindre än mitt tillåtna kaloriantal varje dag och ändå känt mig nöjd varje dag. Det hela har resulterat i en viktminskning på 1,4 kg bara denna veckan, vilket gör att jag slutade på totalt -2,4 kg =) Är helnöjd!

I helgen var jag uppe i Småland för att umgås med vänner och det var hur mysigt som helst. Blev inte så mycket sömn men det var det värt för kul har jag haft. En jäkla tur också att vikten gick i rätt riktning trots all alkohol i helgen.

Kvällen kommer att spenderas med lite kick boxning. Ska bli fruktansvärt roligt men jag tror också att det kommer bli riktigt jobbigt och svårt, men vem har sagt att det är enkelt att gå ner i vikt?! Det är bara att kämpa!Sen blir det ju mitt andra nya träningspass denna månaden med. Det första av dem var faktiskt nu i helgen när jag var på afro-mix och dansade häcken av mig =)


En dag utan träning

Idag har jag utan att överdriva suttit framför datorn och läst och skrivit om vartannat hela dagen. Känner mig sjukt seg efter det, men inte orkar jag ta mig i kragen och gå ut och gå en runda för det =) Efter tre daragrs träning i rad tycker jag att jag kan få unna mig en ledig dag.
Snart ska jag ta och packa ner lite kläder för helgen. Ska ju upp till Alvesta och spendera hela helgen med min söta Sara. Mysa, prata bröllop och titta på melodifestivalen. Kommer bli hur mys som helst! =)

Funderingar om kaloriantal - någon som kan sånt?

Två dagar av veckan har gått och jag måste få säga att jag varit mycket duktig både när det kommer till maten och träningen. I måndes blev det step-up och igår blev det styrketräning på gymmet. Härligt att komma igång sådär direkt i början av veckan. Har kommit halvvägs mot mina 4 pass i veckan. Nummer 3 kommer ikväll! =)
En tanke slog mig igår när jag var på gymmet. Kanske någon som läser som skulle kunna ge sin syn på det hela. Såhär ligger det till. Enligt kaloriräkningsprogram så ska jag äta ca 1900 kcal om dagen för att kunna nåt min målvikt inom den tidsperiod som jag har satt upp. För det första så har jag ganska svårt att komma upp i detta antal kalorier när jag bara äter "vanlig" mat, och inte massa skräp. Och för det andra så slutar min totala summa efter träning och den fysiska aktiviteten som jag har om dagarna på mellan 300-600 kcal. Är detta för lite? Borde jag försöka få i mig ännu mer kalorier eller inte? Det sista jag vill är ju att jag helt plötsligt inte ska orka med träningen för att jag får för lite energi. Så om någon är mer insatt i detta får ni gärna dela med er av er kunskap.

Storstädning

Fy in i bubblan vad jag har varit duktig denna helgen. Började med att tvätta berget med tvätt och även plocka ur det sista ur resväskorna som stått sen jag kom hem från USA i slutet av december. Har dock inte tillräckligt med lådor och hyllor så allt har inte hittat sin plats ännu. I väntan på det får sakerna bo i klädkammaren =) Idag tog jag tag i berget med disk och fortsatte sen med att verkligen vårstäda lägenheten, allt är gjort utom att putsa fönsterna! Tog nästan en 4 timmar så det blev ingen träning på gymet idag, fick motion tillräckligt ändå tror jag =)

Hungrig

Ja idag är det just "hungrig" som beskriver i princip hela min dag. Har varit sugen på allt och dessutom haft en kurrande mage även om jag precis har ätit. Men jag har motstått att äta mer än jag ska och inte heller stoppat i mig några onyttigheter. Försökte få tankarna på annat håll med att plugga lite, får väl säga att det fungerade ganska bra i alla fall.

Har genomfört mitt tredje träningspass för veckan och också det tredje för Marsutmaningen. Tänker försöka pressa in ett pass på söndag med så att jag kommer upp i mina planerade 4 pass i veckan. Wish me luck! =)

Tung morgon

Usch och blä. Idag var det riktigt tungt att gå upp. Kan knappt minnas när jag hade så svårt att komma ur sängen sist. Brukar ju bara hoppa ur sängen så fort klockan ringer och ta min an den stundande dagen. Tycker innerligt synd om morgontrötta människor som har det såhär varje dag, jag lider med er!

Dagens positiva nyhet, eller det var egentligen gårdagens positiva nyhet, är att uppgiften som vi har suttit med här i veckan inte alls skulle lämnas in igår utan idag! Vilken känsla, där fick vi en dag till på oss, och det behövs kan jag tillägga! Så nu får jag ta tjuren vid hornen ochfortsätta med den så att vi får in den innan deadline.

Sen middag

Har precis kommit hem från medeljympan på Friskis & Svettis och även fått lite mat i mig. Känns lite sent att äta middag vid halv 9, men jag måste ju äta. Blev en ost och skinkpaj och en massa grönsaker, riktigt gott. På träningen idag kändes det riktigt bra, blev inte helt slut lika snabbt som jag blev i början. Det måste ju betyda att det går i rätt riktning eller? Kan ju vara inbillning också, men jag bryr mig inte för bra kändes det =)

Nu ska jag mysa i soffan och titta på Efterlyst!

Svårt med vardagsmotivation

Jag har kommit till insikt med en sak: Jag har fruktansvärt svårt att motivera mig till att prestera bra text med analyser och argument när jag inte har något att se fram emot. Som till exempel att när jag är klar med detta får jag äta godis eller nåt annat strunt. Inser att så himla mycket av min vardag kretsar kring mat och att äta. Inbillar mig att jag är "värd det" efter att ha skrivit en sida.
Nu när jag har tagit bort den "lyxen" från mig själv känns det mycket tungt. Försöker att intala mig att min belöning ikväll när jag är färdig blir att titta på tv, Cougar Town börjar ju idag. Men det känns inte alls lika kul som en chokladkaka!


Morgonträning

Har precis kommit hem från min morgonträning på gymmet. Körde sista delen av mitt maxtest där och jag valde att göra det på cykel. 5 km kom jag efter 13:26 tunga minuter och hade då ben av gelé. Men efter lite återhämtning kunde jag och Cicci gå på styrketräningen och det kände vi oss mycket nöjda med =)

Nu blir det en sen frukost för att sen sätta mig med skolarbetena. Jobbar hemmifrån idag och det är ju så sjukt sönt att kunna sitta i mjukiskläder, helt osminkad och ha håret i nån slarvig knut mitt på huvudet =)

Aktiva jag

Det vore lögn att säga att jag har varit jätteaktiv med mina skolarbeten idag. Dock fick jag gjort nästan tre timmars renskrivande i morse och nu har jag precis kommit igenom två onlineföreläsningar för min extrakurs som jag läser på distans från Kristianstad Högskola. Jag hade dock behövt göra mycket mer med arbetet i min orginalkurs som ska vara klar på torsdag, men det är ju några timmar kvar på dagen fortfarande så jag får förhoppningsvis nånting mer gjort.

Det är ju den första mars idag. Och då mörjar ju Marsutmaningen som jag har anmält mig till. Nu i början ska jag ju, som sagt, genomföra ett maxtest som sen ska jämföras med ett likadant test i slutet av månaden. Har genomfört allt utom mina 5 km på valfritt sätt, och det sa jag gå till gymet och göra imorgonbitti. Men resultatet från de andra sakerna var i alla fall:

36 utfall
48 sekunder i plankan (ynkligt)
30 armhävningar på knä
115 situps (har bytt ut burpeesen mot situps)

Fruktansvärt dåligt presterat tycker jag, men det är väl därför som jag ska träna antar jag =)

Nu blir det snart matlagning känner jag. Fläskkotlett och en stor sallad till det =) Nice! 


En helg full av slarv

Ja även om jag bestämde mig på riktigt att ta tag i mitt liv och gå ner i vikt bara för några dagar sen bjöd denna helgen på slarv upphöjt till 100! Har lördagens festande att tacka för detta när vi verkligen gick all in. Men det är väl bara att hoppa upp på hästen igen och bruka allvar denna veckan istället. Dagen har ju börjat bra i alla fall. Blev en tallrik gröt med lite socker, kanel och mjölk på och sen en stoooor mugg thé med lite sötningsmedel i. Förstår inte hur jag skulle klara mig utan mitt thé på morgonen, men turligt nog så behöve jag ju inte det heller =). Har också ställt mig och lagat lunchlåda till mig nu här på morgonen, kokt kyckling i currysås och ris. Får vara slut med att alltid köpa lunch på skolan. Förutom att det alltid blir pasta med dagens sås eller eventuellt en baguette som är fruktansvärt onyttigt, så blir det ju mycket dyrare med. Måste försöka spara pengar nu tills sommarens resa till Grekland =)