Varför dessa hutlösa priser?

Sitter och kollar runt lite efter en lägenhet. Man har ju blivit stor nu och det börjar bli dags att flyga ut från boet innan man blir utkastad. Har planer på att flytta till Helsingborg då jag förhoppningsvis kommer in på universitetet där nu till hösten. Man ska ju bli student :)
Men det är just där som problemet ligger. Som alla vet så har de allra flesta studenter inte så fett med pengar. Varför i hela fridens namn ska då "studentlägenheterna" kosta nästan dubbelt så mycket som en "vanlig" lägenhet, som endå ligger på ungefär samma område?
Ett exempel på verkligheten är då en lägenhet på Bryggaregatans studenthem i Helsingborg. Där kostar en lägenhet, som för övrigt har sjukt dålig planlösning, på 42 kvm 4500 kr/mån. Detta kan man då jämföra med en vanlig lägenhet i ungefär samma område, i alla fall lika långt från skolan och i samma riktning, som är på 42 kvm den med, men den kostar 2600 kr/mån. Visserligen så har studentlägenhetna endast hyra 10 månader om året, men lite snabbt uträknat så blir det lik väl dyrare att bo där.
När man ser det på detta sätt är det kanske inte så konstigt att studenthemmen i Helsingborg alltid har lediga lägenheter att hyra ut...

Min fråga är då, varför ska det kosta mer att bo i en studentlägenhet än i en vanlig lägenhet. Är det någon som har svar på detta så snälla berätta för mig. För att för mig så är det helt obegripligt.
Borde det inte vara tvärt om, att studentlägenheterna skulle vara billigare än de vanliga lägenheterna. Det är ju endå studenterna som har minst pengar i samhället.


//M

Kommentarer
Postat av: Lindelin

Kolla upp bostadsbidrag, är många studenter som utnyttjar :) Lycka till!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback