Rivningshus, tentor och tvätt

Upptäckte nu i morse att en liten ensam duva flugit in i rivningshuset som jag har som granne. Där inne flyger han ensam och fast. Kommer inte ut någonstans eftersom alla dörrar och fönster är stängda nu. Är väl antagligen byggnadsarbetarna som råkat släppa in det lilla livet där. Men han behöver ju inte vara mörkrädd i alla fall, för alla lampor i hela huset är igång :-).

Var i skolan idag. Lyckades gå på fel föreläsning, men då fick jag ju en chans att prata lite med Anna med som jag inte får chans att göra så ofta. Ämnet som vi håller på med nu (nationalekonomi) är sjukt svårt och jag fattar ingenting av vad varken föreläsarna säger eller av vad som står i alla de böcker som jag har. Men jag hoppas att det vänder snart. Detta för att jag även fick reda på resultatet jag fått på tentan om Service Management. Det blev ett stort U (underkänt). Jätteskoj ju, eller inte. Den ska jag nu  göra om den 5 december, vilket innebär att jag ska hålla på att läsa in TVÅ kurser som jag inte fattar någonting av. Men det är som min mamma säger, att man får inte ge upp, det är bara på det igen. Så det får jag väl göra med då.

Nu börjar det kurra lite i magen här, hungern börjar komma smygande. Det får bli Euroshoppers köttbullar och makaroner idag. Orkar inte ställa mig och laga någonting avancerat idag. Ska ju dessutom tvätta hela kvällen och dessutom försöka plugga mellan varven som jag ska byta tvätt i maskiner och tumlare.


// M

När pengarna tryter...

... söker man skydd hos föräldrarna?
Haha, nä riktigt så illa är det väl inte. Visst är jag ju hos föräldrarna nu och har planer på att spendera min helg här, men det är ju inte för att jag inte kan försörja mig sjäv (inte bara i alla fall) ;-)

Nu är jag i alla fall här för att jag har bestämmt mig för att inte gå på föreläsningen varken indag eller imorgon, detta för att de föreläsningarna som vi nu har denna veckan inte ger mig ett dyft mer än om jag sitter hemma själv o läser i boken. (Detta vet jag för at jag var på de två första föreläsningarna och verkligen fick anstränga mig för att hålla mig vaken).

Förresten så ska vi ha besök nu i helgen, av min moster och hennes man men också mammas morbror och hans fru. Det är så skoj att se, för varje gång som min mammas syster är på besök så springer min kära mor runt som en skållad råtta och städar, putsar och lagar mat. Detta är ju då inte för att hon själv vill detta, utan det är för att hon tror att min syster kommer vända på klacken och åka hem igen om det inte är skinande rent överallt. Men hallå, kom ner på jorden. Skulle min moster verkligen vända på klacken och åka hem till ÅLAND igen bara för att inte matsilvret glänser? Tror inte det va, hon kommer ju faktiskt inte ner bara för att inspektera, utan för att träffa mamma och pappa (kanske mig på ett hörn där med).

Jaha, nu ska jag alldeles strax köra hem till Helsingborg en vända för att hämta lite kläderoch sånt så att jag ska kunna bo här hos mamma o pappa resten av helgen. Dock är vädret inte det roligaste att köra i just nu, snöblandat regn och halvstorm... Mmmm, mums så roligt.

// M